Kosmetické zlozvyky kazí krásu a dělají vás starší

Pokud máte nějaké kosmetické neřesti, pryč s nimi. Čištění pleti je velmi důležité, aby vypadala stále svěže a netrápily ji problémy související se zanesením.

Ilustrační fotografie
reklama

Důkladně si odličujte pleť

Radí to každá kosmetička či vizážistka. Opravdu pečlivé odlíčení pleti je 90% úspěchu. Zapomeňte na to, že přijdete z party, možná i lehce ovíněná a mávnete nad očištěním obličeje rukou.

Je nad slunce jasné, že občas jste na sklonku dne tak unavená, že odličování prostě odložíte na ráno. Zkuste to ale nedělat. I pleť si potřebuje v noci odpočinout. Dejte tomuto zlozvyku vale.

Pleť si prostě musíte před spaním vyčistit za každou cenu. Pokud tak neučiníte, vítáte bakterie na své pokožce vřelým obejmutím. Nedůsledná péče o pleť navíc vede k jejímu předčasnému stárnutí. A kdo by o to stál, že?

Hydratovat, hydratovat, hydratovat

Stejně jako vyčištění pleti, i její následná hydratace je nutnost číslo jedna. Poté, co si pleť vyčistíte, namažte obličej hydratačním krémem, bambuckým máslem či mandlovým olejem. Zabráníte vysychání, šupinkám a tvorbě vrásek.

Hydratace je důležitá stejně v zimě jako v létě. Mráz pokožku vysušuje naprosto totožně jako slunce. Používáte li make up, nezapomeňte použít kvalitní podkladovou bázi s kapkou oleje. 

Nezapomínejte si čistit zuby

Je to stejné jako s odličováním. Po nočním večírku je člověk občas rád, že zapadne do postele, ale nezapomínejte! Vaše tělo se vám za poctivou péči buď odvděčí, nebo vám dá důtku s výstrahou.

Vaše zuby jsou první, co všichni vidí, když se usmíváte, takže by měly být nejen bílé, ale hlavně čisté! Při ústní hygieně nevynechávejte čištění mezizubních prostor, aplikaci solo kartáčku a zubní nitě. Ujistěte se, že čištění zubů nevynecháváte ani ráno, ani večer. Pokud přidáte ještě další čištění po jídle, jenom dobřě. 

Pravidelná hygiena

To by měla být samozřejmost a rutina. Samozřejmě, nic se nemá přehánět, takže se nemusíte sprchovat 5x denně. 

Obecně se ale doporučuje ranní sprcha a následná večerní koupel například s kapkou levandulového oleje pro navození pocitu spánku a zklidnění mysli.

Nepoužívejte příliš horkou vodu, abyste předešla dehydrataci pokožky. Zkuste nepřekračovat teplotu vody nad 38 stupňů Celsia. 

Témata: lidé | zdraví | ženy | muži | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky