Ranní ptáče dál doskáče. Chcete být úspěšní? Tyto věci musíte udělat hned ráno

Že ranní ptáče dál doskáče, prostě platí. Superúspěšní lidé prozradili, kterých pět věcí dělají každé ráno před osmou. Čtěte a buďte bohatí jako oni.

Ilustrační fotografie
reklama

Někdo ranní vstávání vyloženě nesnáší a z postele leze na poslední chvíli. Ale pozor. Ukázalo se, že když si před prací přivstaneme, může to být klíčem k úspěšnému, zdravému a spokojenému životu.

Řada lidí, kteří v životě něco dokázali, má jednu věc společnou. Margaret Thatcherová vstávala každý den v 5, šéf Disney Rober Iger ve čtyři a a Gwyneth Paltrow v půl páté ráno, před šestou ranní dobrovolně vstává velká část špičkových manažerů. Podle výzkumů jsou ranní ptáčata produktivnější, úspěšnější, bohatší a v životě spokojenější než ostatní. Přečtěte si, kterých pět věcí dělají každé ráno.

1. Cvičí
Ať už jde o jógu a ranní Pozdrav slunci, rychlý výlet do tělocvičny nebo jogging kolem domu, ranní cvičení probudí tělo a dodá vám energii na celý den. Pokud vás představa jógy v pět ráno děsí, zkuste věnovat alespoň deset minut obyčejnému protažení těla, klikům a dřepům.

2. Zmapují si den
Maximalizujte svůj potenciál tím, že si projdete, co vás ten den čeká, a naplánujete, co všechno uděláte. Nezapomeňte myslet i na odpočinek a mezi náročnými úkoly si naplánujte pauzy.

3. Dají si zdravou snídani
Mnozí z nás do sebe stačí místo pořádné snídaně tak maximálně nalít hrnek kafe nebo čaje. A to je špatně. Tělo potřebuje hned od rána palivo, aby fungovalo na sto procent a dokud vám bude kručet v žaludku, mozek se nebude pořádně schopen zabývat něčím jiným.

4. Vizualizují
Úspěšní lidé nikdy nezapomínají také na své duševní zdraví. Ráno si proto vždy najdou chvilku na tichou meditaci. Představují si, jak bude vypadat jejich den a malují si své nastávající úspěchy. I pouhá minuta pozitivního myšlení vám zlepší náladu.

5. To nejhorší dělají hned
Všichni to známe. Čeká nás něco nepříjemného, tak se tomu vyhýbáme tak dlouho, jak jen to jde a z představy, že to budeme muset podstoupit, se nám dělá každý den špatně už dopředu. Úspěšní lidé takovou věc vyřídí co nejdřív, nejlíp právě ráno, kdy má člověk nejvíc energie.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky