Evropu zasáhne vlna šílených veder. Extrémní počasí udeří i v Česku

Teploty až kolem 40 stupňů, spalující žár a tropické noci. To není scénář z katastrofického filmu, ale realita, která potká Evropu už příští týden. Česko nevyjímaje.

Ilustrační fotografie
reklama

Vysoké teploty udeří v příštím týdnu v celé Evropě. Nejprve se objeví ve Španělsku a poté se přesunou do střední Evropy. Důvodem je podle meteorologů bouře nad Atlantickým oceánem, která s vysokým tlakem nad střední a východní Evropou přinese teplý vzduch z Afriky.

V příštím týdnu tak teploty v Česku stoupnou na více než 30 °C, podle českých meteorologů se budou pohybovat i kolem 37 °C. Některé zahraniční předpovědi dokonce uvádí, že teploty v Česku vyšplhají až na 40 °C.

"Počasí u nás bude zpočátku ovlivňovat zvlněná studená fronta, která bude postupovat z Moravy a Slezska dále k východu až jihovýchodu. V dalších dnech se bude přesouvat ze západní do severní Evropy tlaková výše a postupně se rozšiřovat nad Evropu východní. Po její zadní straně k nám bude ve druhé polovině období proudit od jihu velmi teplý vzduch," uvedl ČHMÚ.

A podobných teplot se jen tak nezbavíme. Meteorologové předvídají, že začátek července a první dva týdny budou teplotně nadprůměrné. Tropy tak vydrží minimálně do poloviny července. Zároveň ale nejsou vyloučeny bouřky a déšť.

Témata: počasí | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky