Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí na příští týden: Obejdeme se bez deštníku a zimního oblečení?

Počasí, ilustrační foto
Počasí, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Příští týden budou teploty v Česku klesat ještě více než tomu bylo během tohoto týdne. Navíc bude většinu času deštivé počasí a jen málokdy se dostaneme ven bez deštníku nebo pláštěnky.

Počasí se zkazí už o víkendu, kdy bude zataženo až oblačno a objeví se déšť nebo přeháňky, místy i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na 0 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 6 až 10 °C.

Lépe na tom ale nebudeme ani v pondělí. Bude oblačno až zataženo, v Čechách zpočátku místy i polojasno, a objeví se přeháňky, déšť a místy i sněžení. 

Večer postupně dojde k ustávání srážek a ubývání oblačnosti, teploty ale budu nízké. Ty nejnižší noční klesnou na +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak nepřekročí 8 až 12 °C. 

Ani úterý nebude co se teplot týče o moc příjemnější. Bude oblačno až polojasno, během dne se ale mohou opět objevit přeháňky, a to zejména na severu území.

Nejnižší noční teploty opět klesnou na mrazivých +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty ale mírně povyrostou, a to konkrétně na maximálních 10 až 14 °C. 

Po zbytek příštího týdne bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území se ale objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty však začnou postupně stoupat, a to na 10 až 6 °C.

Nejvyšší denní teploty se pak postupně vrátí k vyšším hodnotám. Během týdne by měly vyrůst až na 13 až 18 °C, kde by se měly udržet po zbytek května. Výraznější oteplení očekávají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu až s příchodem června.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy