Zelené zlato přichází na český trh

Největší český obchodník s drahými kovy v České republice společnost Golden Gate uvádí na trh zlaté investiční slitky švýcarské slévárny Valcambi s označením Green Gold. Surovina pro výrobu takzvaného zeleného zlata pochází výhradně z dolů, které dodržují nejvyšší standardy péče nejen o životní prostředí, ale také o zdraví, bezpečnost a lidská práva svých zaměstnanců podle pokynů mezinárodní organizace OECD.

Golden Gate uvádí na trh zlaté investiční slitky švýcarské slévárny Valcambi s označením Green Gold
reklama

Slitky jsou opatřeny zvláštním certifikátem Valcambi Green Gold (VGG), což je mezinárodně chráněná značka švýcarské rafinerie Valcambi. Celý proces zpracování Green Gold je ve společností Valcambi zcela oddělen. Od místa dodání přes rafinaci až po samotné odlévání a ražení. Dodavatelský řetězec produktů Green Gold je navíc zcela pod kontrolou nezávislého dohledu a auditu.

Kritéria pro schválení dolů vhodných pro těžbu Green Gold byla stanovena již v roce 2008 a zahrnují posouzení dopadů těžby na životní prostředí a společnost, využití postupů šetrných k životnímu prostředí a uplatnění postupů, které dodržují základní lidská práva a respektují kulturu, zvyky a hodnoty místních zaměstnanců.

Všechny slitky označené Green Gold mají samozřejmě zároveň označení Good Delivery, které je nezbytnou podmínkou, aby s nimi mohlo být obchodováno po celém světě. Každému slitku náleží certifikát pravosti s číslem, které se shoduje s vyraženým označením na slitku.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky