Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zalando propustí kvůli slabší poptávce stovky lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Menší chuť spotřebitelů k nákupům se dotkla i největšího internetového prodejce textilu v Evropě. Německý on-line prodejce oblečení Zalando propustí kvůli slabší poptávce stovky lidí, zaměstnává jich asi 17.000. Firma to podle agentury DPA dnes sdělila svým zaměstnancům.

Německá firma Zalando těžila z vysoké poptávky v době pandemie covidu-19, ale nyní se podle jejího vedení některé části podniku rozrostly až příliš, což firmě znemožňuje rychle reagovat na trendy.

Propouštění se dotkne i vedoucích pracovníků, napsali spoluzakladatelé Zalanda Robert Gentz a David Schneider. Nezahrne ale přímou službu zákazníkům, logistická centra a outletové pobočky.

Německá firma se tak připojila k rostoucímu počtu společností, jako například Alphabet nebo Meta, které masově propouštějí. Jsou k tomu nuceny vysokou inflací, která brzdí spotřebu.

Akcie Zalanda obchodované ve Frankfurtu odpoledne ztrácejí necelá dvě procenta, což je o trochu více než celý trh. Za loňský rok akcie odepsaly 33 procent.

Témata:  Zalando e-shopy Oblečení

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy