Marks & Spencer v ČR od 15. ledna dočasně uzavře všechny obchody. Nemá zboží

Čeští zákazníci si od 15. ledna v kamenných prodejnách britského řetězce Marks & Spencer nenakoupí potraviny. Společnost obchody dočasně uzavře. Členům svého věrnostního klubu to firma dnes oznámila v SMS zprávě. Zákazníky vyzvala, aby si v obchodech dokoupila zásoby suchých potravin a další potraviny Marks & Spencer zatím nakupovali v on-line supermarketu Rohlik.cz.

Marks & Spencer
reklama

I zde se ovšem řetězec omlouvá za dočasnou nedostupnost některých produktů. Vyjádření Marks & Spencer ČTK shání.

Za současné situace, kdy v České republice platí zákaz maloobchodního prodeje s určitými výjimkami, měl Marks & Spencer z 18 prodejních míst v provozu pět, kde fungovala pouze oddělení potravin. Kamenné prodejny tak zůstaly k dispozici jen zákazníkům v Praze.

Britská centrála firmy minulý týden varovala, že dohoda o uspořádání vztahů mezi Británií a Evropskou unií bude mít výrazný dopad na prodej v jejích obchodech v Evropské unii. Větší byrokracie způsobí zpoždění dodávek. Za zranitelné společnost označila mimo jiné i obchody v ČR.

Na českých webu M&S přitom uvádí, že odchod Británie z EU nebude mít dopad na zásoby ani cenu produktů. Při objednávkách zboží z e-shopu se jen zákazníci musejí připravit na vyplnění celního prohlášení.

Kromě spolupráce s Rohlíkem, kde Marks&Specer nabízí kromě potravin i spodní prádlo a ponožky, zahájil minulý týden partnerský prodej v e-shopu Mall.cz. Prodává přes něj oblečení a doplňky.

Marks and Spencer Czech Republic za uplynulý finanční rok, který trval od 1. dubna 2019 do 31. března loňského roku, vykázal ztrátu 1,9 miliardy korun. V předchozím období činil čistý zisk zhruba 89 milionů korun. Tržby meziročně klesly o 50,4 milionu korun na přibližně 1,7 miliardy korun.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky