Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KBC bude dál propouštět. V Belgii a Česku přijdou o místo stovky lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Belgická finanční skupina KBC Group, která vlastní mimo jiné českou ČSOB, plánuje další snižování počtu pracovních míst v Belgii a Česku. Belgickou divizi by mělo do konce roku 2022 opustit 1400 zaměstnanců a českou ČSOB v nadcházejících třech letech nejméně 250 zaměstnanců ročně. Oznámila to KBC v dnešním prohlášení.

KBC letos v ČSOB zahájila transformaci, jejíž součástí jsou mimo jiné investice do nového podnikání, integrace administrativních služeb a služeb podpory, automatice a urychlení digitálních procesů. Cílem je zrychlení reakcí na preference zákazníků a rozvoj nových služeb. Změny mají pokračovat a jejich součástí bude i snížení počtu zaměstnanců v managementu. ČSOB plánuje více zaměstnanců, kteří poskytují odborné poradenství klientům, a méně těch zapojených do opakujících se procesů.

ČSOB podle prohlášení za rok do konce června snížila počet zaměstnanců o 400. Ve snižování počtů personálu chce v následujících třech letech pokračovat, ročně by jich mělo odejít nejméně 250. Vzhledem k běžné fluktuaci zaměstnanců firma doufá, že se jí podaří co nejvíce minimalizovat povinné propouštění.

Také v Belgii hodlá banka snížit počty zaměstnanců hlavně přirozeným úbytkem. Propuštění se zde dotkne centrály, služeb podpory i pobočkové sítě. Zhruba 300 míst má být přesunuto do center sdílených služeb v Brně a v bulharské Varně.

ČSOB patří společně s Českou spořitelnou, Komerční bankou a UniCredit Bank mezi největší české banky podle výše bilanční sumy. Kromě banky ČSOB je součástí skupiny KBC v České republice také Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Pojišťovna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Factoring, ČSOB Asset Management a skupina Patria.

Témata:  KBC Group ČSOB propouštění zaměstnanci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy