Jurečka: Nekula učinil kroky, které vedly ke snížení cen potravin

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) učinil v posledních měsících kroky, které byly ve prospěch občanů a vedly ke snížení cen základních potravin v obchodech. Novinářům to dnes řekl vicepremiér, ministr práce a sociálních věcí a lidovecký předseda Marian Jurečka.

Ministerstvo zemědělství
reklama

Nekula sklidil kritiku za úterní příspěvek na twitteru, v němž poděkoval řediteli řetězce Lidl za slevu na mouku, která dnes platí v Česku a na Slovensku.

Jurečka uvedl, že jako ministr také při návštěvách komerčních firem informuje o výsledcích jednání. Otázkou podle něj může být, jakou formulaci zvolit. Nekuly se ale zastal. Za poslední měsíce učinil kroky ve prospěch občanů, míní.

"Když se podíváme na otázku cen potravin, především základních, v okamžiku, kdy jednal se zástupci jednotlivých nebo všech řetězců, došlo k úpravám některých cen, které byly opravdu přemrštěné, tak aby snížení bylo razantní," poznamenal vicepremiér a zmínil cukr či vejce.

Nekulův příspěvek považuje za informační záležitost. Nevidí za tím konkrétní reklamu na určitý řetězec. "Ceny zemědělských komodit za poslední měsíce dramaticky poklesly," doplnil Jurečka. Nekulova rezignace podle něj není na stole.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky