Škoda Fabia byla loni nejžádanějším ojetým autem

Nejprodávanějším ojetým autem v Česku i na Slovensku byla v loňském roce Škoda Fabia, Češi i Slováci přitom tento model shodně preferují ve stříbrné či šedé metalíze. Vyplývá to ze studie společnosti AAA Auto zveřejněné ve čtvrtek.

660
reklama

V Česku kupovaly Fabie z jedné čtvrtiny ženy a poměrně vyrovnané byly preference při výběru mezi karoserií hatchback a verzí kombi.
 
"Ačkoliv v minulém roce byla nejžádanějším vozem v našich autocentrech Škoda Fabia, když se její prodeje v meziročním srovnání zvýšily o devět procent, největšími ´skokany roku´ byly modely VW Passat s nárůstem 45 procent, dále Ford Mondeo a Peugeot 307 s 37 procenty a model Škoda Superb s 30 procenty," uvedl ředitel prodeje společnosti AAA Auto Daniel Harant.
 
Nejžádanějšími barvami roku 2011 se u ojetých aut staly šedá a modrá metalíza následované základní pastelovou červenou. Nejméně oblíbená byla hnědá barva a nejvíce klesl zájem o barvu vínovou. Dále vzrostly preference u dieselových motorů, které si v minulém roce vybralo 44 procent zákazníků oproti 37 procentům v roce 2010.
 
Provedení hatchback pak preferovalo stabilně 39 procent zákazníků. Žádné změny nejsou ani při výběru převodovky, kde v naprosté většině (95 procent) je volena ta manuální. Větší důraz je ovšem kladen na skutečnost, aby byl vůz vybaven klimatizací (nárůst o deset procent) a vozů bez klimatizace je prodávána necelá třetina.

Témata: škoda auto | aaa auto

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky