Založení společnosti je teď levnější a snazší

Rozjezd podnikání nemusí být tak složitý, jak si myslíte. Stačí, když zvolíte nejlepší cestu. Jaké možnosti se před vámi v současné době otevírají?

Založení společnosti je teď levnější a snazší
reklama

Snížení poplatků usnadnilo podnikání

Česká republika v zakládání s. r. o. stále pokulhává za ostatními evropskými zeměmi. Někde stačí na založení firmy pouze jeden den, u nás jsou to zhruba tři týdny. Časově náročné bývá zejména jednání s úřady a dlouho trvá také samotné zapsání do obchodního rejstříku. Určitou úlevu přineslo snížení poplatků, spojených se založením společnosti s. r. o. Ty se zmenšily na symbolickou 1 Kč z původních 200 000 Kč. Tento stav u nás funguje již 2 roky a zlepšuje podnikatelům podmínky pro založení vlastní společnosti.

S. r. o. zaručí lepší start

Společnost s ručením omezeným se stala oblíbenou formou obchodní společnosti především kvůli určitým právním aspektům. Společníci ručí za závazky pouze do výše vkladu, čímž se značně eliminuje celkové riziko, které podnikání doprovází. S. r. o. působí v očích obchodních partnerů a zákazníků mnohem důvěryhodněji než OSVČ. Se společností navíc lépe dosáhnete na externí finanční zdroje, protože banky k vám budou přistupovat jinak a nabídnou zajímavější půjčky. Ve společnosti jste snáze zastupitelní, což je další rozdíl oproti OSVČ, kde všechno stojí a padá na jediném člověku.

Jak si založíte firmu?

Jednáte s notářem, živnostenským úřadem a bankou. U společnosti musíte mít rozmyšlený název, sídlo společnosti, výši vkladu, počet společníků a jak bude firma vlastně vypadat. Pokud nemáte se zakládáním společnosti předchozí zkušenosti, může se stát, že dokumenty neodevzdáte ve správném znění a celý proces budete opakovat, dokud neodstraníte nedostatky.

Začínající podnikatelé nejčastěji využívají 2 typy založení společnosti, které jsou levné, snadné a šetří čas.

  1. Ready-made společnost. Její hlavní výhoda spočívá v rychlosti startu podnikání. Pouze podepíšete dokumenty o převzetí a okamžitě se stáváte jednatelem firmy. Společnost nemá žádné závazky ani pohledávky.
  2. Druhým typem je společnost na klíč. Ve spolupráci se Simply Office si pouze nadiktujete, jak má firma vypadat.

V začátku podnikání potřebujete snížit náklady a ušetřit čas. Již založená společnost nebo společnost na klíč vám tyto požadavky splní. Začněte podnikat snadněji a rychle.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky