Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na akciových trzích panuje mrtvá nálada

ilustrační fotografie
ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Včerejší obchodování na evropských trzích nepřineslo velké změny. Index Stoxx 600 po ranním propadu o 0,4 % prakticky všechny ztráty vymazal a několik desítek minut před koncem seance se pohybuje v blízkosti včerejšího zavíracího kurzu. Dnešním tahounem byly jednoznačně komoditní společnosti, jejichž akcie dnes vyskočily o 1,1 %, nicméně jejich zisky kompenzovaly utility (-1,0 %) nebo finanční domy (-0,4 %). Nové rekordy zaznamenává britský index FTSE 100, který si dnes polepšil o další půl procento. Od začátku roku si britské akcie připsaly již 1,8 %. Informuje Miroslav Frayer, Akciový analytik, Komerční banka, a. s.

Ani americké akcie nevstoupily do dnešní seance výraznějšími pohyby. Zisky a ztráty jednotlivých sektorů se pohybují do 0,8 %, když nejhůře vyvíjejícím se odvětvím jsou realitní developeři (-0,8 %). Naopak s půlprocentním ziskem otevřely průmyslové podniky a finanční domy.

Pražský parket dnes uzavřel se ztrátou jednoho procenta. Osamoceným vojákem v poli, který udržel hlavu vzhůru, byla Fortuna, jejíž akcie si polepšily o 0,8 %. Ostatní tituly skončily v červeném, z nichž nejhůře se dařilo mediální společnosti CME (-1,9 %), Erste (-1,8 %) nebo Stock Spirits (-1,7 %). Likérka by měla během zítřka zveřejnit tržby za čtvrtý kvartál loňského roku. 

Témata:  akcie ekonomika akciové trhy

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.