Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skanska uznala chybu, zaplatí reklamace na dálnicích D1 a D47

Skanska uznala chybu, zaplatí reklamace na dálnicích D1 a D47

Foto: Adam Mráček / INCORP images

Smírem skončilo dohadovací řízení mezi společností Skanska a Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Skanska uznala pochybení u Svitavské radiály, dále pak mezi Kroměříží a Říkovicemi na dálnici D1 a na úseku D47, na D11 se o chybu ŘSD a Skanska podělí, řekl v pondělí ministr dopravy Pavel Dobeš (VV).

"Pochybení uznalo jak Ředitelství silnic a dálnic, tak na druhé straně Skanska," uvedl Dobeš.

S dohodou souhlasí i Skanska. "Vždycky jsme říkali, že jsme firma, která může dělat chyby, protože nikdo není neomylný, ale vždycky se k nim musíme postavit čelem," poznamenal Dan Ťok, generální ředitel Skansky. Spory se vedly kvůli zvlnění na části dálnice D11, závažným vadám na D47, sesuvu půdy na svahu u D47 u Bílovce, nekvalitnímu most na městském okruhu v Brně (tzv. Svitavská radiála) nebo nekvalitní svodidla na některých úsecích dálnic.

Na některých místech nechal umístit bývalý ministr dopravy Vít Bárta (VV) cedule hanby s nápisy Zde stavěla Skanska. Firma požadovala jejich odstranění a vyhrožovala i arbitráží. Rekonstrukce zvlněné části D11 bude stát přibližně 50 milionů korun.

Témata:  Skanska

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy