Rekordní výhra: Šťastlivec v loterii vyhrál přes 201 milionů

Nejvyšší výhra letošního roku a druhá největší v historii Sportky padla ve středečním losování v okrese Ústí nad Labem. Šťastný výherce si odnese neuvěřitelných 201,25 milionů korun. Vůbec nejvyšší výhra padla 3. listopadu, kdy si šťastlivec odnesl bezmála 400 milionů.

Peníze CZK, ilustrační fotografie
reklama

Výherce letošní rekordní částky 201 252 720 korun ve Sportce si vsadil na Ústecku. Sázenku podle společnosti vyplnil vlastními čísly, tedy 10 sloupců a doplňkovou hru Šance za 220 Kč. K sázce došlo jen pár hodin před losováním.

„Výherce má nyní 35 dní, aby se o svoji výhru přihlásil, Sazka mu ji potom celou pošle na účet, který si výherce určí. S jistotou mohu říct, že výherce si tuto rekordní výhru užije ještě před Vánocemi. Těší nás navíc, že výhra padla přesně týden před tím, než Sazka oslaví 60 let od svého vzniku, tedy 60 let, kdy plníme sny svým zákazníkům a sportovcům, které podporujeme“, říká mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Ze včerejšího losování se neradoval jen šťastný rekordman, za pouhých 40 korun si odnese 7,7 milionů i výherce ze Žďárska.

„V letošním roce tak Sazka eviduje už 85 milionářů, kterým jsme vyplatili téměř 700 miliónů korun. Jsme hrdí na to, že můžeme vyplácet tolik vysokých výher a také potom investovat desítky milionů korun do podpory českého mládežnického sportu“, dodává Václav Friedmann.

SAZKA a.s. je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními loterijními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky