Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak ušetřit za benzín a naftu? Tady natankujete nejlevněji

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Jak ušetřit za benzín a naftu? To, kde natankujete nejlaciněji ve vašem kraji, se dočtete v našem přehledu.

Ceny pohonných hmot jdou opět pomalu nahoru a před časem se na většině tuzemských čerpacích stanic přehouply přes 30 Kč za litr. Jak jsme již avizovali, může za to stoupající cena ropy na světových trzích a výpadek rafinerie v Kralupech nad Vltavou. Zde panuje od 17. května odstávka po výbuchu na krakovací jednotce.

To nutí většinu společností pohonné hmoty do Česka dovážet a zvyšuje to tak jejich ceny. Velmi podobně jako benzín je na tom i nafta, která se pohybuje kolem 28 korun za litr.

"V současné době navyšujeme objem importovaných pohonných hmot. My jsme už v květnu dováželi po havárii 35 železničních souprav, teď jsme to navýšili na 140 vlaků. Dovážíme především z Německa, Rakouska a Polska," sdělila před týdnem Lenka Svobodová, mluvčí Čepro.

V naší tabulce naleznete aktuální přehled těch nejlevnějších benzínových pump, kterým kraluje Albert v Přerově. Zde natankujete Natural 95 za 26,90 Kč. Ve všech ostatních krajích se cena pohybuje mezi 28,50 a 28,90 Kč za litr. Přehled ZDE

Naftu natankujete u vybraných stanic v rozmezí 26,50 až 27,20 Kč. Nejvíce čerpacích stanic s naftou pod 27 Kč naleznete ve Středočeském a Jihočeském kraji. Nejvíce si pak za naftu připlatíte v kraji Olomouckém. Přehled ZDE

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy