Kde vzít na dárky? Návod na rychlý přivýdělek

Vymyšleno, co koupíš svým drahým a blízkým k Vánocům, už máš. Jenže kde na to vzít? Máme pro tebe několik tipů na přivýdělek, který může být i docela zábavný.

Ilustrační fotografie
reklama

Poradíme, jak zpeněžit svůj talent, čas navíc, ale třeba i lásku ke zvířatům.

Možná máš extra čas navíc, který bys v případě, že to potřebuješ, mohla proměnit za extra peníze. Pokud máš zájem si příležitostně přivydělat, třeba právě teď před Vánoci kvůli dárkům, tak pak tu pro tebe máme několik zajímavých tipů, jak přijít bez velké námahy k penězům.

1. Úklid a žehlení

Pokud při úklidu nebo žehlení opravdu relaxuješ, proměň svou "zálibu" na penízky. Co tak vypomoci zaneprázdněné sousedce, která potřebuje vyžehlit manželovi tunu košil, nebo postarší paní ze sousedství, která už si na velký předvánoční úklid sama netroufá? Singl muži zas ocení, když jim pečlivá ženská ruka pravidelně vycídí byt – a jsou za to ochotni sáhnout hluboko do kapsy.

Stanov si sazbu, která se vám oběma vyplatí, a vytěžíte z toho. Zaměstnána klientka zaplatí méně, než u profi agentury, a navíc dá klíče od bytu do ruky někomu důvěryhodnému. A ty si přivyděláš.

2. Hlídání dětí

Možná jsi přesně ten typ, který miluje děti a dělat jim "animátorku" by tě bavilo. Pokud máš i nějaké zkušenosti, určitě to maminka, která potřebuje hlídání, ocení. Přihlas se případně do agentury, která hlídání dětí zprostředkovává. Před vánoci mají dětské koutky v obchoďácích a různých volnočasových centrech většinou dětí více a poohlíží se po krátkodobé výpomoci.

3. Hlídání a venčení psů

Pokud máš pozitivní vztah ke zvířátkům, možná bys místo dětí mohla opatrovat právě pejsky. Už dokonce existují i portály a webové "psí seznamky", kde se setkávají milovníci zvířat a lidé ochotni jim za menší poplatek čtyřnohé miláčky pohlídat v době, kdy majitel nemůže. 

4. Prodej svůj kuchařský talent

Proč ne? Olizuje si každá návštěva prsty a titulují tě tím, že jsi fantastická kuchařka, nebo že pečeš nejlepší muffiny na světě? Tak pak to zpeněž! Maminky na mateřské doma vyrábějí například dorty, které prodávají. Zábava, která se stane zdrojem financí, je příjemná záležitost.

Nebo nabídni zaměstnané rodině, či starému mládenci, který žije sám, že jim připravíš chutnou, teplou večeři i s dezertem. Jediné, co musí udělat, je vyzvednout si to. Do ceny jídla započti nejen náklady za nákupy a nádobu, ale i svou práci.

5. Internetový bazar a dražba

Je to opravdu skvělá věc! Stačí, když věci, které nepotřebuješ a jsou zachovalé, nebo dokonce i nové, vyfotit na mobil a vytvořit si účet prodávajícího.

Existují různé bazary, kde věci prodáváš nebo nabízíš v on-line aukcích. Zbavíš se zbytečností a zpeněžíš je. Ideální je prodat třeba oblečení, které je jako nové, ale tys ho sotva kdy oblékla a ani to neplánuješ.

Témata: vánoce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky