Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se nedoplatí. Ale kuřákům už bylo hůř, myslí si Horáček

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Vláda schválila protikuřácký zákon, podle kterého byl měl od příštího roku platit úplný zákaz kouření cigaret nejen v restauracích, ale třeba i na koncertech a tanečních zábavách. Miloš Zeman už vzkázal, že zákon vetovat nebude. Nejsou to Lipany, kuřáci měli problémy už dřív, hodnotí změnu hudebník Michal Horáček.

„Zeman nebude vetovat antikuřácký zákon. Četl ho? Brzy bude za každé zapálení na Hradě vystaven pokutě 5 000. 60x denně, to jsou už Mynářovy sumy," rýpnul si do hlavy státu Erik Best na Facebooku.

K zákonu se rázně vyjádřil i hudebník Michal Horáček. „No... pamatuju na mezikontinentální lety v letadlech, které měly pro kouření vyhrazeno pěkných pár řad sedadel. Skutečná rána přišla, když to zakázali právě v těch letadlech: kuřák musí vydržet bez cigarety třeba dvanáct hodin, protože výstup za dveře na čerstvý vzduch je tam dost problematickej," glosuje rozhodnutí vlády hudebník.

Zákaz kouření v restauračních zařízeních tak podle něj není konec světa. „Hospoda? Vyjít z ní na vzduch, zakouřit si a pak se i vrátit je možné... tak jakýpak Lipany? Ty se odehrály už dávno," dodává na sociálních sítích Horáček.

Témata:  kouření Miloš Zeman

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy