Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Natrhejte si ovoce zdarma ve vašem okolí. Víme, kde roste

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, MoneyMAG.cz

Nemáte zahradu a chcete mít sezónní ovoce, za které nemusíte platit tučné sumy v obchodech? Řešení je díky nové aplikaci velice snadné. Podívejte se, kde si ve vašem okolí natrháte čerstvé ovoce.

Česká republika je plná zdravých ovocných stromů, jejichž plody rok co rok přijdou nazmar, pokud je někdo neočesá, což se často neděje.

Proto vznikla nová iniciativa, která chce tento problém řešit. Web Na ovoce je komunitní platformou, jež má sloužit těm, kteří chtějí využívat přírodní bohatství v podobě volně rostoucích ovocných stromů, keřů či bylinek. Ať už chtějí ušetřit nebo jim není lhostejné plýtvání.

Interaktivní mapu s volně dostupnými ovocnými stromy najdete ZDE

"Snahou je společně takováto místa nejen mapovat, ale také přispívat k jejich udržitelnosti, zakládat nová a dbát na hodnoty, které rostliny pro člověka představují," uvádí zakladatelé na webu. 

Lidé díky iniciativě zjistí, kde se ovoce k volnému sběru nachází, zároveň ji ale mohou i vytvářet. Stačí se zaregistrovat a postupovat podle Kodexu sběrače, díky němuž zjistí, jak lze poznat ovocný strom, který je přístupný veřejnosti. 

Témata:  Ovoce

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy