Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodci a peníze na léky? Politik se pořádně naštval

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Komunistický zastupitel města Náchod Pavel Janeček se pozastavil nad střediskem péče pro seniory Diakonie Sobotín, které chtělo od Všeobecné zdravotní pojišťovny přidat peníze. To ale pojišťovna odmítla k podpisu smlouvy nedošlo. Pokračování kauzy zastupitele pořádně rozlítilo.

"Církevní domov důchodců následně vyhodil většinu sester a skončil s podáváním léků zákazníkům VZP, kterých je až 80 procent z celkového počtu 144, což je odporné a donebevolající," rozjel se zastupitel ve svém komentáři, který má server EuroZprávy.cz k dispozici.

Touto zprávou byl podle svých slov nadmíru šokován, neboť se jedná o církevní zařízení. "Všichni jsme byli svědky miliardových restitucí, tedy obrovských finančních toků, které létaly vzduchem nad hlavami rychle chudnoucího obyvatelstva a nikdo téměř nevěděl kam a proč. Často si je nárokovaly neznámé řády, které údajně kolaborovaly s nacismem, nebo ihned poté, co majetek nabyly, ho někomu za tučnou sumičku „střelily"," podotkl.

Upozor%nuje, že předmětem jeho komentáře není to, zdali měly řády na majetek vůbec kdy nárok. Všude se totiž dočítal, že to, co bylo komunisty ukradeno, musí být navráceno, a to bylo jediné vysvětlení. "Směšné! Podotýkám, že většina lidí se proti restitucím ostře vymezila. Následně přibývaly dojemné příběhy o tom, jak církev pomáhá lidem a jak je pořád na mizině," dodal.

"Z toho všeho jsem si udělal jasný úsudek, že peníze jsou až na prvním místě a všechny „sladké a srdceryvné řeči" o pomoci nemohoucím pouze zakrývají surovou realitu obrovské touhy po mamonu ze strany církevních hodnostářů. Prostě jim o zdraví a životy spoluobčanů nikdy nešlo," rozlítil se Janeček s tím, že nyní jsme toho očitými svědky.

"Na vlastní oči vidíme, že církevní organizace neváhala nepodávat prášky a ohrozit mnoho seniorů na jejich životech, ačkoliv středisku platili z důchodů vysokou částku, dosahující deseti tisíc měsíčně. Téměř stejnou sumou přispívali z peněz na bezmocnost. Kdy bude mít církev konečně dost? Obávám se, že nikdy!" uzavřel.

Témata:  důchodci léky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

Jak na mimosoudní řešení sporů

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří urovnat domluvou, u jiných se však oboustranně přijatelného řešení dospět nepodaří. Jelikož se drtivá většina těchto sporů týká nízkých částek, soudní řešení sporů se kvůli soudním poplatkům a nákladům na advokátní služby často nevyplatí. Existuje však alternativní způsob řešení těchto sporů, kterého mohou spotřebitelé využít, jelikož je levnější a rychlejší.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy