Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lyžování kousek za hranicemi: Podobné ceny, lepší podmínky

Lyžování, ilustrační fotografie
Lyžování, ilustrační fotografie
Foto: CzechTourism.com

Zima je konečně tu, teploty se i přes den drží lehce pod nulou a je tak ideální čas zabalit lyže a odjet někam za zimními radovánkami. A pokud už máte české hory "zmáknuté" křížem krážem, zkuste lyžařská střediska za hranicemi!

V Harrachově už to znáte nazpaměť? Na Praděd se vám nechce a Kvilda vám připadá jako konec Světa? Žádný problém! Stačí jen popojet o něco dál a vyřádit se v některém ze zahraničních areálů!

Nejblíž to má většina z nás do Rakouska. A sluší se podotknout, že tu milovníci sjezdového i běžeckého lyžování většinou mají mnohem více možností k vyzkoušení a spoustu doprovodných atrakcí a lákadel.

Nejbližší lyžařské zahraniční areály

Například středisko Hochficht - Böhmerwald je od hraničního přechodu Zadní Zvonková na jihu Čech vzdálené necelých deset kilometrů a na turisty tu čeká 20 sjezdovek a bezmála metr sněhu.

Další střediska už jsou přecejenom dál - například do Semmeringu k hoře Stuhleck jižně od Vídně cesta z Mikulova měří 180 kilometrů. Do Ebensee pod horu Feuerkogel je to z Dolního Dvořiště asi 140 kilometrů. Pod horu Hochkar dojedete od českých hranic přibližně za tři hodiny, urazíte při tom 150 kilometrů.

A v oblíbeném Kitzbühelu je momentálně mezi 50 a 90 centimetry sněhu, v provozu je všech jednapadesát sjezdovek, které mají podle portálu lyzovani.cz celkovou délku 150 kilometrů, což je číslo, kterému nemůže žádný český areál konkurovat. Ale musíte počítat s tím, že z Prahy je to sem hodně přes 300 kilometrů.

Pokud už i Rakousko máte projeté všemi směry, třeba si v našem velkém přehledu vyberete i jinde - v Itálii, Francii nebo Švýcarsku. Rozhodně je z čeho vybírat.

Témata:  počasí Lyžování

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.