Kolik stojí zákroky u zubaře? Neplatíte zbytečně moc?

Je váš zubař levný nebo drahý? Netušili jste dodnes, jak to zjistit? Podívejte se na přehled průměrných cen jednotlivých stomatologických zákroků.

Zubaři, ilustrační fotografie
reklama

Portál LékařiOnline.cz vycházel z údajů dodaných samotnými zubními specialisty, vyhledal také nejlevnější a nejdražší ordinaci, ve které si zákrok můžete udělat a stanovil průměrnou cenu jednotlivých zákroků.

Léčebná stomatologie

Mezi nejdražší zákroky samozřejmě patří ty, ve kterých se používá úzce specializovaný materiál nebo je potřeba vyrobit některé komponenty pacientovi přímo na míru. Nákladné jsou také estetické zubní výkony jako bělení zubů nebo umisťování dentálních klenotů.

Korunky a můstky (protetika)

Některé zákroky jsou samozřejmě plně nebo částečně hrazeny zdravotními pojišťovnami, dobré je tedy vzít si k ruce seznam proplácených zákroků od té vaší a odečíst částky, se kterými můžete od pojišťovny počítat.

Estetické zubní výkony

Poměrně snadno si také můžete zjistit, jestli vás váš lékař podvádí a účtuje si u pojišťoven neprovedené zákroky a nevydané léky. Nejen, že pojišťovny mají ze zákona povinnost takový výpis na požádání a zdarma zasílat jednou ročně. Pojišťovny s pacienty v této věci nadmíru ochotně spolupracují. Pomáhá jim to totiž odhalit lékaře, kteří je takto okrádají.

Implantologie

 

 

 

Témata: zdravotnictví | zubaři

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky