Kolik stojí předvánoční úklid: Vyplatí se najmout firmu?

Máme za sebou první adventní neděli, Vánoce klepou na dveře, pečení v plném proudu, ale co s úklidem? Je lepší ho zvládnout vlastními silami nebo se vyplatí zavolat si úklidovou firmu? Podívejte se, kolik si za úklid nechají platit.

660
reklama

Pokud patříte mezi ty, kteří si bez generálního úklidu nedokážou představit Vánoce, ale tuhle činnost nemáte moc v lásce nebo ji nestíháte, můžete si na pomoc zavolat úklidovou firmu. Ještě než se na ni obrátíte, spočítejte si, jestli se vám její pomoc vůbec vyplatí.

Některé úklidové firmy nabízejí paušální ceny za kompletní úklid. Ty se pohybují od 1500 Kč v závislosti na velikosti bytu nebo domu. Hodinová sazba bývá kolem 150 Kč až 170 Kč.

Jestli si chcete propočítat a porovnat, kolik vás bude stát, když si uklidíte sami, započítejte váš čas, cenu přípravků a úsilí, které k úklidu musíte vynaložit.

Faktor, který vás může od objednání úklidové firmy odradit, je i to, že firmu nemůžete kontrolovat u každé činnosti a nemáte tak jistotu, jestli něco neodbydou. Když si uklidíme sami, víte, že je to přesně podle vašich představ. Ale má cenu se dřít hodiny s některými pracemi, například s čištěním koberců, které může za vás udělat během pár chvil stroj?

Ideální doporučení je tedy zkombinovat jednotlivé činnosti, které vám zajistí firma a které si zvládnete udělat sami. Pokud si ale budete chtít pomocníky objednat, máte nejvyšší čas. Většina firem už hlásí na další žádosti o pomoc s předvánočním úklidem stop stav.

Témata: Úklid

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky