Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sháníte levný domek? Stát se zbavuje nepotřebných nemovitostí

Sháníte levný domek? Stát se zbavuje nepotřebných nemovitostí

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Zvláště teď po povodních možná mnoho ze zaplavených lidí přemýšlí o přestěhování. Nejen jim by se mohla hodit nabídka státu, který se zbavuje nepotřebných nemovitostí.

Všechny nabízené nemovitosti - a my jsme z nich vybrali jen necelé dvě desítky nejzajímavějších - najdete na webu Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Tak zní komplikovaný název úřadu, prostřednictvím kterého stát prodává svůj nepotřebný majetek. A nejen ten nemovitý.V aktuální nabídce bytů a domů najdete zajímavé nemovitosti s někdy až překvapivě nízkými minimálními kupními cenami. To je třeba příklad rodinného domku z Jičínska v obci Železnice. Jeho minimální kupní cena začíná na 180 tisících korun.Získat ovšem můžete i podstatně větší objekty. K podnikání by se například mohla hodit rozlehlá třípodlažní budova v centru Rožmberka nad Vltavou v okrese Český Krumlov. Podle popisu jde o historický objekt, původně měšťanský dům, který byl později přestavěn pro rekreační účely. Dům má mohutné a zachovalé historické sklepy ideální třeba pro vinný sklep či restauraci.Příjemnou chalupou či bydlením na důchod může být i zemědělská usedlost v Dobšicích v okrese České Budějovice. Součástí prodeje je kromě domu i pozemek se stodolou, chlévem a kůlnou. Do opravy nemovitosti by sice bylo potřeba investovat, ale cena za její koupi není nijak horentní. Minimální nabídka činí jen 380 tisíc korun.

Témata:  nemovitosti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 12:04

Zkontrolujte si řidičák! Letos vyprší platnost ještě více než 360 tisícům z nich

Od začátku letošního roku už sice není povinné mít na cestách po České republice řidičský průkaz vždy u sebe, je ale nutné, aby byl platný. Do konce roku zbývá vyměnit ještě přes 360 tisíc dokladů s končící platností, nejvíce ve Středočeském kraji (50 850), nejméně v kraji Karlovarském (9 506). O nový řidičák můžete požádat buď přímo na úřadě, nebo přes Portál dopravy.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Americký dolar USD, ilustrační fotografie

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.