Se zaplaveným autem nemusí být konec. Existují možnosti, jak ho zachránit

Pokud jste nestihli své auto odvézt na vyvýšené místo a zatopila ho voda, obecně lze říci, že do stavu v jakém bylo předtím, se už nikdy nedostane. Jemné bahno se dostane dovnitř vozu, čalounění natáhne typický zápach a lepené spoje se začnou rozlepovat. Jednou z možností je auto rozprodat na náhradní díly.

660
reklama

Voda nejvíce poničí elektroinstalaci. Drtivá většina dnešních vozů má mnoho elektroniky. Jakmile se ke konektorům, tištěným obvodům či řídicí jednotce dostane voda, stanou se nefunkčními ihned nebo velmi brzy.

Pokud bylo vaše vozidlo zaplaveno po výfuk, tak rozhodně se ho nepokoušejte nastartovat. Jen tak zabráníte většímu poškození.

Záchrana auta stojí více, než auto nové

Pokud chcete své auto zachránit, počítejte s tím, že to bude stát nemalé peníze. Vozidlo bude nutné kompletně odstrojit, vše vyprat, vysušit, přelepit a vyměnit kompletní elektroinstalaci. Pokud automobil pouze vysušíte a bude vám vše fungovat, můžete ho zkusit na vlastní riziko dál provozovat. Nikdy ale nebudete vědět, co přestane fungovat.

Druhou variantu, jak získat nějaké peníze ze zničeného auta, je rozprodat ho na náhradní díly, které se dají vyčistit.

Prodej není řešení

Takový vůz jako celek se nesmí prodat bez vědomí kupujícího o tom, že bylo auto zaplaveno. Pokud by například vypadlo ABS či stabilizace podvozku v kritické situaci a tím byla způsobená havárie a následně se zjistilo, že u takového automobilu se zatajilo jeho předchozí zatopení, může se jednat i o trestný čin.

Zaplavená auta se občas objevují v autobazarech

Každý, kdo kupuje ojetinu, musí vybírat nejen zrakem, ale i nosem. Právě zápach mnohdy prozradí, že s automobilem není vše v pořádku. Vůz, který byl zatopen při povodni, může projít důkladnou renovací, přesto se dá už na první pohled poznat podle zvláštního zápachu, který nelze odstranit.

Stopy po povodni se dají najít třeba i v kloubu řadicí páky nebo pod přístrojovou deskou. Často se vše provalí, pokud vytáhnete bezpečnostní pás z navijáku až na doraz, ne jen do míry obvyklé pro zapnutí. Část, která se běžně neodvíjí, bývá napadena plísní.

Taková auta se objevují v autobazarech ještě několik měsíců po povodních. LIdé, kteří si nejsou při koupi jisti, si auto také mohou zkontrolovat tím, že podívají, kde se vozdilo náchazelo v době povodní. Pokud byl majitel bydlí v zaplavené obci, je možné, že prodává zaplavené auto.

Témata: auta | Povodně 06/2013

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky