Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miliardář Babiš chce koupit vydavatele Blesku?

Miliardář Andrej Babiš, který v Česku ovládá potravinový trh, se v poslední době vrhl i na trh mediální. Objevily se dokonce i spekulace, že koupí vydavatele Blesku Ringier Axel Springer CZ. Je to pravda?

Andrej Babiš vtrhnul do mediálních vod svým týdeníkem 5+2 dny, který je zdarma distribuován po celé zemi. Spekulovalo se, že chce koupit i televizní kanál, z čehož nakonec sešlo. Mluvilo se o TV Barrandov a TV Pětka, která zkrachovala.

Podle nových informací měl mít Babiš zálusk na vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, které vydává nejčtenější deník v zemi Blesk.

Server Mediaguru.cz ale sehnal vyjádření pana Babiše skrz tiskového mluvčího Karla Hanzelky. Ten podobné spekulace popřel.

Kdyby se opravdu chystal vydavatelství koupit, musel by si připravit pořádnou sumu. Mediaguru.cz vyčíslilo hodnotu společnosti na 250 – 280 mil. euro.

Babiš se vedle podnikání věnuje i politice. Založil stranu ANO2011, které šéfuje. Teď například plánuje sehnat "200 statečných", kteří by zaplnili sněmovnu. Mělo by se jednat o prověřené a nezkorumpované osoby.

Témata:  Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

Jednání o důchodech bude pokračovat. Pavel zvažuje i kulatý stůl

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy