Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek vyhlásil válku hazardu. Počet pokut enormně roste

Ministerstvo financí (MF) vloni uložilo sankce za porušení loterního zákona ve výši 22,8 milionu korun, to představuje proti roku 2011 nárůst o 100 procent. Během sledovaného období zahájil rezort Miroslava Kalouska (TOP 09) 655 správních řízení (+20 procent), informovalo v úterý MF.

"Z čísel je jednoznačně zřejmé, že reorganizace státního dozoru zahájená v roce 2011 vedla ke zvýšené efektivitě i v roce 2012. To se odrazilo ve zvýšeném počtu zahájených správních řízení kvůli porušení povinností stanovených loterním zákonem," uvedl ministr financí Miroslav Kalousek s tím, že očekává pokračování tohoto trendu i v letošním roce.

Od 1. ledna je státní dozor v této oblasti převeden pod specializovaný finanční úřad s celostátní působností. Ministr Kalousek očekává, že tento krok přispěje k ještě vyšší výkonnosti při postihování těch, kteří porušují loterní zákon.

"Důraz bude kladen také na kontrolu správné výše odvodů z loterií, a to ve spolupráci s jednotlivými správci daně," zakončil šéf rezortu financí.

Témata:  Miroslav Kalousek hazard

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy