Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chtěl nás Kalousek oklamat?

Chtěl nás Kalousek oklamat?

Foto: Vlada.cz

Poslanec ČSSD Stanislav Křeček dnes upozornil na zajímavou věc. Dopis Bohuslava Sobotky, který Miroslav Kalousek zveřejnil na obhajobu Vlasty Parkanové, ani zdaleka nepotvrzuje její nevinu. Pouze konstatuje, že Ministerstvo financí nemůže vypracovat posudek o ceně obvyklé.

To pouze znamená, že posudek musí vypracovat někdo jiný. Nejspíše Ministerstvo obrany. Hájit se, že posudek u speciální techniky jako jsou zbraně a vojenská technika nelze zpracovat, je podle Křečka také scestný.Letouny CASA zaprvé nejsou žádnou bojovou a speciální technikou, avšak běžným transportním letounem a před Českou republikou si ho zakoupili i jiné státy. Podle Křečka dokonce za poloviční cenu.Tento názor, který poslanec sociální demokracie zveřejnil, tak vrhá úplně nové světlo na prohlášení Kalouska, které média ihned rozšířila. Pokud je Křečkův názor správný, tak obhajoba Vlasty Parkanové dostává vážné trhliny.

Témata:  Miroslav Kalousek letouny CASA

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.