Šéfem správní rady Diag Human je stále Šťáva. Loni to popíral

Podnikatel Josef Šťáva se podle dokumentů, které získal deník Insider, aktivně angažoval ve firmě Diag Human dlouho po tom, co se údajně všech vazeb na firmu zbavil. Informuje o tom v úterý server Aktuálně.cz.

reklama

Šťáva, jenž společnost zakládal, před více než jedním rokem oznámil, že se společností, která řadu let vede s Českem miliardový boj kvůli údajně zmařenému obchodu s krevní plazmou, nemá nic společného, píše Aktuálně.cz.

Insider má však k dispozici několik dokumentů z obchodního rejstříku v Lichtenštejnsku, kde společnost oficiálně sídlí, v nichž se uvádí, že je Šťáva šéfem správní rady Diag Human. "Pan Josef Šťáva se stal prezidentem správní rady s podpisovým právem," píše se například v dokumentu z 21. prosince 2011.

Do čela se dostal poté, co londýnská policie zadržela kvůli podvodu jejího někdejšího prezidenta Michaela Balbou. Ten podle dokumentů ve firmě k 2. prosinci skončil, uvádí Aktuálně.cz.

O listinách, podle nichž je Šťáva šéfem správní rady, ví podle Aktuálně.cz i zástupci ministerstva zdravotnictví, které se s firmou soudí. Usuzují z toho, že Šťávův vliv na firmu je nadále velký.

Témata: diag human

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky