Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahý benzín nutí lidi tankovat zdarma

Drahý benzín nutí lidi tankovat zdarma

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Případy provrtaných nádrží osobních automobilů a krádeže benzínu se v posledním období množí na Novojičínsku. Nejvíce těchto případů řeší policie v Kopřivnici, informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Petr Gřes.

"K dnešnímu dni již evidujeme několik případů poničených nádrží. Poškození jsou z území celého Novojičínska. Nejvíce případů jsme zaznamenali v Kopřivnici a okolí. Ke krádežím dochází jak v nočních, tak i denních hodinách," uvedl mluvčí.Majitelé poškozených vozidel vyčíslili vzniklou škodu v řádu desítek až stovek tisíců korun. "Škoda na odcizených pohonných hmotách je nižší v porovnání s následnou škodou na nádržích. Majitelům vozidel mnohdy nezbývá nic jiného než zničenou nádrž vyměnit," konstatoval Gřes."Kromě těchto krádeží pohonných hmot vyšetřujeme také několik dalších případů odcizení nafty či benzínu z nákladních vozidel, stavební techniky ale také několik případů ujetí bez zaplacení z čerpacích stanic," doplnil mluvčí.

Témata:  pohonné hmoty krimi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy