Nokia od července zlevnila chytré mobilní telefony

Výrobce mobilních telefonů, finská společnost Nokia, snížil od července ceny v nabídce chytrých mobilních telefonů, aby zmírnil svůj klesající podíl na trhu. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na dva informované zdroje.

660
reklama

Podle jednoho ze zdrojů Nokia snížila zhruba o 15 procent ceny svého vlajkového mobilu N8, multimediálního C7 a modelu E6 pro podnikové uživatele. Slevy u dalších modelů budou nižší.

"Na jeden model to nejsou nijak velké slevy, jejich rozsah napříč celým portfoliem nebyl vidět hodně, hodně dlouhou dobu," uvedl podle agentury Reuters zdroj, který pracuje pro nejmenovaného evropského mobilního operátora.
 
Firma ale konkrétní změnu cen odmítla komentovat, mluvčí Nokie se k této informaci vyjádřit odmítl s tím, že jde o normální činnost. "Je to byznys jako obvykle," uvedl.
 
Podle analytičky průzkumné agentury Gartner Caroliny Milanesiové snížení cen není u Nokie neočekávané. Nokia totiž už dříve naznačila, že bude v cenové politice agresivnější, aby od ní zákazníci neutíkali.
 
Nokia podle očekávání trhů vykáže za druhé a třetí čtvrtletí letošního roku ztráty, protože stárnoucí nabídka chytrých mobilů rychle přichází na trhu o svou pozici. V prvním čtvrtletí měla Nokia na trhu s chytrými mobily podíl 25,5 procenta oproti loňským 39 procentům.

Témata: nokia | mobily

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky