Posypovou sůl mohly v Polsku do jídla přidávat tisíce firem, uvedl v pondělním vysílání Rádia Impuls ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta. Podle něj je v současné době pro spotřebitele každý výrobek z Polska potenciálně rizikový.
"Ten spotřebitel na to reaguje. A reaguje na to nedůvěrou k polskému výrobku, k jakémukoliv, a zcela oprávněně," řekl ve vysílání Šebesta.Pokud podle něj Česká republika nemá informace o tom, které výrobky jsou v pořádku a v jakých konkrétních výrobnách se pracovalo s posypovou solí, je jasné, že spotřebitel vnímá každý výrobek z Polska jako potenciálně rizikový.Inspekce kvůli kauze posypové soli v polských výrobcích už zpřísnila kontroly na hranicích.Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce mluvil i o dokonalejším falšování při výrobě potravin, zcela problém nevyřeší prý ani zpřísněná kontrola inspektorů."Moc to nepomůže. To falšování je děláno už tak dokonale, kdy se to různě aromatizuje a prostě přidají se tam další některé látky, které vytvoří tu kompaktnost toho, že na ten první pocit nebo pro toho spotřebitele to nemusí být tak markantní," uzavřel Šebesta.
Témata: potraviny
Související
12. dubna 2024 17:12
5. března 2024 9:44
29. února 2024 10:23
11. prosince 2023 8:52
5. prosince 2023 8:57
16. října 2023 15:41