Češi si dovolenou ani v krizi neodepřou, zájem roste!

Nehledě na předpovědi dalšího pokračování ekonomické krize, Dovolena.cz, člen skupiny Student Agency, roste a sezonu 2012 zahájila úspěšným prodejem First Minute zájezdů, aktuální nárůst oproti loňskému roku činí 60 procent. V úterý o tom informoval mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

reklama

"Stále větší množství klientů nespoléhá na last minute nabídku zájezdů, která byla v loňské sezóně omezená, ale kupují zájezdy first minute, kde mohou ušetřit nejvíce. Často využívají slevu až na dvě děti do 18 let zdarma, nebo volí slevy na zájezdy až 30 procent z ceny. Časově omezená nabídka za včasný nákup však skončí 29. února 2012 a cestovní kanceláře avizují zvýšení cen po tomto datu," upozornil Ondrůj.

Rok 2011 byl pro Dovolena.cz rekordní, celkově zvýšila obrat na 821 milionů korun, uzavřela přes 24 tisíc smluv a zprostředkovala dovolenou pro více než 62 tisíc klientů. V letošním roce je růst jejího byznysu ještě rychlejší.

Podobně rostl v lednu i prodej letenek prostřednictvím Student Agency. V České republice to bylo meziročně o 18 procent přes Student Agency, na Slovensku dokonce o 67 procent. Firemní klientela objednala přes dceřinou společnost Student Agency Orbix v lednu o 16,8 procenta letenek více. Celý trh letenek přitom rostl přibližně o sedm procent.

"Za nárůstem zájezdů stojí i úspěšná marketingová kampaň, která probíhala i ve vlacích RegioJet. Stevardi a stevardky se podobně jako na podzim 2010 svlékli do plavek a lákali cestující k nákupu letní a exotické dovolené. Odezva na naši kampaň byla opět velmi pozitivní," poznamenala obchodní ředitelka Dovolena.cz Eva Sedlmajerová.

Zákazníci mají podle ní zkušenost ze sezony 2011, kdy bylo v nabídce výrazně méně zájezdů Last Minute než v předchozích letech a někteří klienti na dovolenou kvůli tomu dokonce neodcestovali.

"Současná nabídka First Minute zájezdů tak nabízí nejširší nabídku všech zájezdů a klienti mají stále z čeho vybírat. Některé cestovní kanceláře dokonce nabízí u vybraných zájezdů garanci proti last minute nabídce s ohledem na výši ceny. V případě, že je nabídka na last minute levnější vrátí klientovi dvojnásobek rozdílu ceny. Při nákupu letní dovolené first minute na portálu Dovolena.cz klient navíc obdrží na oblíbených letištích parkování zdarma nebo dopravu na zahraniční letiště linkovými autobusy Student Agency express tam i zpět zdarma. Pokud se klientům před odjezdem změní plány, mohou navíc využít pojištění proti stornování zájezdu," dodala Sedlmajerová.

Stále více klientů tráví svou dovolenou v Řecku. V jejich očích je tato země nenahraditelnou destinací. Zájezdy se v současné době velmi dobře prodávají a přispívá k tomu i fakt, že v meziročním srovnání jsou zhruba o 15 procent levnější. Řecko je čtvrtá nejoblíbenější destinace, kam ročně vyráží až 400 tisíc Čechů. Mezi další nejprodávanější destinace dále patří Turecko, Španělsko, Tunisko a Egypt. Tam jsou zájezdy v současné době až o 20 procent levnější a zájem o něj nadále roste. Velký nárůst je také v prodeji zájezdů do Bulharska.

Mezi nejprodávanější exotické destinace patří Kuba, Dominikánská republika, Maledivy, Thajsko ale i Keňa nebo Jamajka, kde sezóna právě vrcholí.

Témata: dovolená

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky