Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přibývá starších lidí pracujících na kratší úvazky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Celková zaměstnanost se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšila o 91,8 tisíce osob na 5,3 miliónu. Polovina populace tedy pracuje.

Většina osob pracuje na plný úvazek. O 20,3 tisíce se ale zvýšil i počet osob pracujících na kratší pracovní dobu.

„Výrazně se nám zvýšil počet pracujících na kratší úvazky. Jejich podíl vzrostl na 7,6 % ze všech pracujících. Přesto je toto číslo v mezinárodním srovnání velmi nízké. Oproti Německu nebo Rakousku jde stále o malý podíl. Dá se také říct, že nárůst kratších úvazků se koncentruje do dvou věkových skupin. Jednak jsou to lidé, kteří jsou starší 65 let, jednak věková skupina 25 až 29 let,“ oznámil Dalibor Holý z odboru statistiky trhu práce ČSÚ.

Témata:  lidé práce nezaměstnanost

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.