Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výplata důchodů na účet ochrání seniory před zloději

Výplata důchodů na účet ochrání seniory před zloději

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Senioři jsou podle statistik nejčastější obětí zločinců, kteří je okrádají i o několik málo korun. Proto bude Era od 1. července 2012 přijímat v zájmu bezpečnosti seniorů žádosti o výplatu důchodů na Era osobní účet, informovala ve čtvrtek mluvčí Poštovní spořitelny Zuzana Kalátová.

Podle ní jde o výsledek spolupráce s Českou správou sociálního zabezpečení, díky které se senioři zbaví rizika spojeného s držením větší hotovosti.

"Počet případů, kdy dochází k oloupení seniorů, bohužel neustále přibývá. I policejní statistiky potvrzují, že zločinci si seniory vybírají nejvíce. Uložení úspor a zasílání důchodu přímo do banky proto považuji za nejlepší a nejbezpečnější způsob, jak předejít případné krádeži. I z tohoto důvodu jsme se rozhodli přijímat na pobočkách České pošty žádosti o výplatu důchodu na Era osobní účet. Za penzisty vyřídíme veškeré formality, které jsou se změnou platby spojené a nejpozději do tří měsíců od podání žádosti už obdrží peníze rovnou na účet," poznamenal Tomáš Suk, výkonný manažer segmentu Zralý věk Poštovní spořitelny.

Senioři mohou také využít tradiční a spolehlivý způsob spoření v podobě vkladní knížky. Peníze budou mít bezpečně uloženy, čímž opět odpadá riziko spojené s držením větší hotovosti.

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky.

Témata:  důchody

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy