nábytek

Ilustrační fotografie

Jitoně se zhroutil byznys. Propustí 180 zaměstnanců

Ekonomika

Výrobce nábytku Jitona propustí do konce října asi 180 zaměstnanců. Příčinou je konec spolupráce s hlavním odběratelem, jímž byla Ikea. V Klatovech propustí Jitona 100 až 110 lidí, v Třebíči kolem osmdesáti. Po propuštění zůstane ve firmě asi 50 zaměstnanců. Propuštěným pomáhá Jitona najít jinou práci.

IKEA

Radikální změna: IKEA začne zkušebně pronajímat nábytek

Aktuality

Švédský nábytkářský řetězec IKEA chystá radikální změnu svého podnikatelského modelu a začne pronajímat nábytek. Tento formát by měla začít testovat již tento měsíc ve Švýcarsku. Půjčováním různých typů nábytku, od kancelářských židlí po kuchyňské skříňky, chce najít nové cesty k zákazníkům.

Ilustrační fotografie

Podle jakých kritérií Češi nejčastěji vybírají nábytek?

Bydlení

Kvalita, design a cena. Podle těchto tří kritérií Češi nejčastěji vybírají nábytek. Naproti tomu zkušenost s prodejcem či snadná doprava nehraje při nákupu tak velkou roli. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu e-shopu MT nábytek. Zatímco pro mladé do 24 let je nejdůležitější design, u starších lidí rozhoduje kvalita.

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.