hubnutí

Ilustrační fotografie

Není dieta, jako dieta. Zhubne zejména Vaše peněženka

Magazín

Blíží se jaro a pozornost velkého množství spotřebitelů se upírá na obavy, jestli ještě včas stihnou zhubnout do plavek. Přitom je na mnoha místech potkávají rozličné produkty na hubnutí nebo diety na spalování tuků – od personalizovaných reklam na internetu, přes příspěvky sdílené na sociálních sítích až po články v časopisech. Podoba těchto nabídek se ale značně liší, stejně jako jejich věrohodnost. Mnoho z nich uvádí klamavé informace, slibují nemožné a manipulují se spotřebiteli. Jak mohou spotřebitelé takové nabídky rozpoznat a co by přitom měli mít na paměti?

Cukrovka, ilustrační fotografie

Cukrovka a hubnutí bez příčiny může signalizovat vážnou nemoc

Magazín

Nově diagnostikovaná cukrovka a hubnutí bez příčiny může signalizovat nádor slinivky. Každý rok je v Česku nemoc odhalená asi u 2000 pacientů. Na nádor umírá 95 procent nemocných, proto je třeba objevit ho včas, apelují lékaři, kteří je léčí. Chtějí proto zapojit diabetology a praktické lékaře, uvedli dnes na tiskové konferenci. Rakovina slinivky je čtvrtou nejčastější příčinou smrti mezi nádory. Protože u léčby ostatních se dosahuje větších pokroků, v roce 2020 může být podle odborníků druhou nejčastější po rakovině plic.

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.