Zájem Čechů o zlaté karty roste

Češi dávají stále častěji přednost zlatým platebním kartám před kartami běžnými. Především proto, že zlatá karta je pro ně symbolem bohatství a luxusu (32 %), „otvírá jim dveře“ (18 %) a posiluje společenský status (14 %). Jen za poslední rok vzrostl v Equa bank počet vydaných zlatých karet dvojnásobně.

Ilustrační fotografie
reklama

Jejich majitelé navíc s nimi platí až třikrát častěji než platili běžnými kartami. Největší zájem o zlaté platební karty mají muži (66 %), nejčastěji ve věku 25 – 34 let (34 %), z Prahy nebo z Moravskoslezského či Středočeského kraje. Vyplynulo to z průzkumu a z interních dat Equa bank.

„Hlavními důvody zvyšující se popularity zlatých karet je jejich nízká cena a výhody, které svým držitelům nabízí. Ať již se jedná o symbol luxusu, který tyto karty představují, nebo o pojištění či slevový program Sphere. Právě díky tomuto programu se slevami až 30 % ve více než 10 000 obchodech po celé České republice, majitelé zlatých karet významně ušetří. V průměru jde měsíčně o 500 korun. Částka, kterou za vedení karty zaplatí (89 Kč), se jim tak čtyřnásobně vrátí zpět,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel produktů retailového bankovnictví.  

Zlaté karty od Equa bank patří k těm nejvýhodnějším na trhu. Jejich součástí je rozsáhlý bonusový program Sphere, program exkluzivních výhod Mastercard Elite, pojištění karty proti zneužití, pojištění osobních věcí a především velmi výhodné rodinné cestovní pojištění. „Právě cestovní pojištění dodává zlaté kartě na atraktivitě. Ve shonu před odjezdem na dovolenou je snadné na něj zapomenout, a tak se na dovolené může i lehké zranění prodražit a zkazit celý pobyt. S automatickým pojištěním ke zlaté kartě nemusí klienti na cestách nic řešit, je o ně postaráno,“ dodává Ondřej Hák.

Zlatou kartu Premium lze pořídit již za 89 korun měsíčně, kartu Premium Plus za 129 korun měsíčně. Karty jsou vydávány k Equa bank běžnému účtu, jehož vedení, včetně dalších služeb, je bezplatné, a to bez jakýchkoliv podmínek.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky