Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Tříkrálové sbírce se vybralo do pokladniček 119 milionů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Koledníci Tříkrálové sbírky opět vybrali do svých pokladniček rekordní částku. Podle údajů na webu sbírky jsou sečtené peníze z 99,8 procent rozpečetěných pokladniček, v nichž bylo přes 119 milionů korun. Loni se v pokladničkách vybralo 112 milionů korun. Konečný výsledek sbírky, tedy kromě koledy také DMS a přímé převody na účet zná Charita zpravidla až v březnu.

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v zemi. Její výtěžek je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to zejména v regionech v místě sbírky. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

Letos výtěžek sbírky podpoří například materiální a potravinovou pomoc nejchudším lidem v Česku, Poradnu Magdala a její pomoc obětem násilí, vybudování centra sociálních služeb Farní charity Vlašim, ozdravný pobyt běloruských dětí v Praze nebo provoz nemocnice v Ugandě.

Z celkového výtěžku se 65 procent vrací Charitě, která koledování v regionu zaštítila, 15 procent využívá na své projekty diecézní Charita, deset procent putuje na pomoc potřebným do zahraničí, pět procent jde na celostátní projekty a pět procent pokrývá režii sbírky.

Témata:  Tříkrálová sbírka Peníze charita

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Láká vás investování? Investiční desatero pomůže nenaletět podvodníkům

Je všeobecně známo, že pravidelné investování nejenže ochrání peníze před inflací, nabízí také zajímavou možnost, jak zhodnotit své peníze. Nedávný průzkum, který jsme realizovali ve spolupráci s výzkumnou agenturou Ipsos, ukázal, že investiční apetit Čechů stále roste. Zvýšilo se procento těch, kteří mají nějaký typ investice. V současnosti jde o 47 % populace, zatímco březnový průzkum, ukázal na 42 % populace. Začít investovat jde již s pár set korunami. Jak správně investovat a navíc předejít tomu, abychom nenaletěli podvodné nabídce? Pomůže vám k tomu investiční desatero.