Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 3. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Frontální rozhraní, oddělující teplý vzduch na východě od chladnějšího na západě bude postupovat přes naše území k východu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):V Čechách oblačno až zataženo, místy déšť, přeháňky nebo bouřky. Ve východní polovině území polojasno až skoro jasno, zpočátku při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší teploty 14 až 10 °C, na západě Čech kolem 8 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, k ránu slabý až mírný vzestup

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ve východní polovině území polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty od 15 °C na západě až po 28 °C na východě území, v 1000 m na horách kolem 15 °C, na východě až 20 °C, v Krušných horách kolem 12 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jižní až jihozápadní vítr.

Tlaková tendence: mírný až slabý vzestup

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy