Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 30. března

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Výběžek vyššího tlaku zeslábne a přes střední Evropu bude k severovýchodu zvolna postupovat tlaková níže. V noci ovlivní počasí na jihu a východě Moravy frontální vlna, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno. K ránu v Čechách místy až skoro jasno, ojediněle mlhy i mrznoucí. Na jihu a východě Moravy až zataženo, místy déšť, v polohách nad 700 m sněžení. Nejnižší teploty +1 až -3 °C, na východě Moravy a Slezska 4 až 0 °C, ojediněle tvorba náledí. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup, postupně setrvalý stav

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Oblačno až polojasno, zpočátku v Čechách místy skoro jasno. Zejména na Moravě ojediněle zataženo nízkou oblačností. Postupně oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, při nízké oblačnosti kolem 7 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, na Šumavě až 8 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, postupně mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, během dne místy dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy