Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 12. března

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území bude postupovat zvolna k východu zvlněná studená fronta. Před ní k nám bude ještě proudit, zejména na východ území, teplý vzduch od jihu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. Ojediněle, ve druhé polovině noci postupně místy déšť. V Čechách na západě místy, jinde ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 10 až 6 °C, v západní polovině Čech 6 až 2 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v západní polovině Čech slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, v západní polovině Čech místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, zpočátku místy, od západu na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i vydatnější srážky. Večer od západu ubývání srážek. Zpočátku v Čechách na západě místy, jinde ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty v Čechách 7 až 12 °C, na Moravě a ve Slezsku 12 až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 7 °C. Čerstvý jižní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na severní Moravě a ve Slezsku až 20 m/s (až 70 km/h), v Jeseníkách a Beskydech 20 až 30 m/s (až 110 km/h). V západní polovině Čech zpočátku slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: zpočátku slabý pokles, od západu slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, ráno v západní polovině Čech místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy