Jít mezi svátky do práce nemusí být až taková tragédie. Máme pro vás rady, jak si to užít

Nevěště hlavu, jít mezi svátky do práce nemusí být zase až taková tragédie jak se možná na první dojem zdá.

Vánoce, ilustrační fotografie
reklama

Celý prosinec se vlastně čeká na jediné, na Vánoce. Čas klidu, míru a pohody. Na druhou stranu je to ale pro mnohé stres a mínusový stav v peněžence. Vánoční čas ale není o tom, kdo koupil dražší dárek. Je to o zamyšlení a uvědomění si.

Ne každému se poštěstí být doba až do Nového roku. Pracovní proces ale berte s klidem a nepodléhejte chmurám. Vždyť takových lidí je. Berte to tak, že si můžete odpočinout od přejídání, shonu a leckdy nekonečných návštěv.

Buďte pozitivní

To je základ. Pokud se budete dopředu nervovat z toho, že musíte 8 hodin dřepět v kanceláři a koukat do počítače, rozhodně se vám nebude vstávat lépe. Naopak. Vytváříte si tak jen umělé domněnky, které vůbec nemusí být pravda.

V zaměstnání si můžete o svátcích odpočinout. Zcela jistě tam nebude tolik lidí jako obvykle, tudíž můžete nastavit spořící režim. A to, že nebudete chvilku stát u plotny a smažit řízky, může být vlastně docela fajn, no ne?

Hurá mezi lidi

Není na škodu vidět o Vánocích i někoho dalšího, než rodinu. Vyhnete se tak zbytečné ponorkové nemoci, která umí být pěkně zákeřná. Pozdravíte se s kolegy, popřejete si štěstí, zdraví, povíte si zážitky. Můžete si navzájem ochutnat cukroví a spolu s kafíčkem mít příjemné ráno bez řvoucích dětí :-)

Konec obžerství

Když jste doma, Vánoce k tomu zkrátka svádí. Sedět na gauči, sledovat pohádky a pojídat křehké vosí úly, které zajídáte nemalou dávkou bramborového salátu. Mezi jídly nemáte takřka žádné pauzy, tudíž žaludek pracuje naplno celý den. No a uznejte, to v práci nejde. Ať chcete nebo ne, musíte pracovat. Alespoń trošku. 

Čas se hezky obléknout

Štědrovečerní večere jistě vybízí ke svátečnímu oděvu, ale další dny? Do oběda v pyžamu u pohádek, s vlasy v drdolu, bez řasenky. 

Pokud budete musít zavítat do pracovního procesu, přece jen vás to donutí obléci něco více společenského, učesat se a napudrovat tváře. :-) 

Čas na knihu, kterou jste dostali od Ježíška

Pokud cestujete do práce vlakem, autobusem, metrem či třeba tramvají, budete mít minimálně 10 minut na to, abyste se zakoukali do nové knihy, kterou jste rozbalili pod stromečkem.

Klid

Ano. Můžete využít čas na to, být v klidu. Ten neustálý hlahol, který doma panuje, puštěná televize, zpívající rádio. To vše a mnohem více vás jistě mezi svátky nemine. A když se k tomu ještě přidají uplakané děti či vzteklý manžel či zvádavá sousedka, je čas jít do práce.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky