Meteorologové varují před horkým víkendem

Poslední srpnový víkend má být podle aktuálních informací ještě větší teplo, než meteorologové na začátku týdne předpokládali. Vydali proto varování před vysokými teplotami, které je platné až do pondělního večera.

Ilustrační fotografie
reklama

Díky příchodu tlakové výše od jihu se můžeme už ve čtvrtek těšit na tropických třicet, v Čechách místy až dvaatřicet stupňů. Zítra bude ještě o stupeň víc a o víkendu pak teploty dosáhnou maxima, kdy se rtuť na teploměru vyšplhá místy až na pětatřicet stupňů.

V pondělí už se začnou objevovat přeháňky a bouřky, ale víkendových třiatřicet až pětatřicet ještě zůstane. V noci na úterý začne přes naše území přecházet od západu studená fronta, která s sebou přinese četné srážky a bouřky a teploty klesnou na devatenáct až čtyřiadvacet, postupně v týdnu pak na třiadvacet až osmadvacet stupňů Celsia.

Dnes v noci ještě na Šumavě zaznamenali mráz, studená noc bude i ta na zítřek, teploty dosáhnou maximálně třinácti stupňů.

Výstraha vydaná Českým hydrometeorologickým ústavem platí pro celou Českou republiku kromě Olomouckého a Moravskoslezského kraje od zítřejšího odpoledne až do pondělního večera.

Témata: počasí | léto

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky