Chlapec našel v Kinder vajíčku místo hračky něco jiného

Velké překvapení čekalo na šestiletého chlapce v Kinder vajíčku. Místo hračky uvnitř našel bílý prášek. Později se ukázalo, že šlo o pervitin.

Ilustrační fotografie
reklama

Chlapec našel sladkost pod živým plotem, když vajíčko otevřel, čekalo na něj podivné překvapení. Uvnitř našel balíček s bílým práškem. V tu chvíli si hrál spolu s svým osmiletým bratrem na zahradě jejich domu ve městě Limavady v Severním Irsku. Záhadnou substanci děti předaly svému otci, který ji pak odevzdal na policii.

Inspektor Colin Shaw z policejní služebny v Severním Irsku podle listu Telegraph řekl: „Obsah sáčku, který byl nalezen uvnitř vejce, byl zřejmě metamfetamin. Toto malé množství drogy bude policií zlikvidováno."

Podle policie je tento incident velmi znepokojující, protože se k droze dostalo tak malé dítě. Dodala, že boj proti takovým dodávkám drog je pro tamní úřady prioritou.

„Nechci, aby členové místní komunity nacházeli drogy jen tak na ulici, Tento incident nám připomíná, že zločinci neberou naprosto žádné ohledy na bezpečnost místních obyvatel, a jsem vděčný, že toto dítě svůj nález ohlásilo dospělému," dodal Shaw.

Chování malých nálezců ocenil i tamní radní Alan Robinson. „V neděli večer jsem byl kontaktován pánem, jehož synovec našel Kinder vajíčko skryté v křoví. Když dítě otevřelo plastovou část, našlo uvnitř malý balíček obsahující bílý prášek. Po prozkoumání obsahu na policii mi oznámili, že obsahoval nelegální drogu. Jako otec dítěte vím, jak lákavé je Kinder vajíčko a jeho obsah pro děti. V tomto případě je třeba pochválit chlapce za to, že balíček předal rodičům. Naše děti jsou nám drahé a neměly by být vystaveny takovému nebezpečí," uvedl radní.

Témata: děti | Hračky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky