Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na sociálních sítích se strhla ostrá přestřelka mezi Babišem a europoslancem Zdechovským

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Na sociálních sítích se strhla přestřelka mezi ministrem financí Andrejem Babišem a europoslancem KDU-ČSL Tomášem Zdechovským. Vicepremiér nazval lidovce udavačem, ten mu to ostře vrátil.

„Lidovecký europoslanec, který lživě udává Agrofert v Bruselu, zaměstnává komunistické příbuzné. Zásadoví kluci," pustil se do Zdechovského Babiš v souvislosti se zaměstnáváním příbuzných europoslanců v Bruselu. Sdílel článek svého média Mladé Fronty Dnes, ve kterém se mimo jiné píše, že Zdechovského manželku Ivanu zaměstnává komunistický europoslanec Jiří Maštálka.

Sám Zdechovský v textu vysvětluje, že jeho žena prošla výběrovým řízením a pracuje na koordinaci humanitárního projektu v Africe. Babiš sice přímo nezmiňuje jméno Zdechovského, je to však jediný lidovec, o kterém článek hovoří.

Lidovec to Babišovi obratem vrátil na facebooku. „Zásadový Babiš se dnes přiznal k několika věcem. Neumí číst vlastní noviny, nerozumí psanému textu, článek si objednal, protože mu někdo nakukal, že jsem udal Agrofert," píše v reakci na slova ministra Babiše Zdechovský.

//

Zásadový Babis se dnes priznal k nekolika vecem:A. Neumi cist vlastni novinyB. Nerozumi psanemu textuC. Článek si...

Zveřejnil(a) Tomáš Zdechovský dne 5. březen 2016

Prokázal prý také, že je lhář, protože europoslanec nikomu z poslanců příbuzné nezaměstnává. „Neví, co je to demokracie – dehonestovat ve vlastních médiích domnělé politické 'odpůrce' je ubohost," nebere si servítky europoslanec KDU-ČSL.

Babišovu společnost podle něj navíc prásknul v Bruselu někdo jiný. „K tomu chci napsat pouze to, že jsem Agrofert nikdy neudal a ani bych to neudělal. O to se již postarali bývalí spolupracovníci pana Babiše. A když jsme u toho udávání, možná by si měl zamést před vlastním prahem, že?" dodal ostře na závěr.

Na jeho stranu se podle všeho postavil i jeho stranický šéf Pavel Bělobrádek, který Zdechovského příspěvek bez dalšího komentáře na sociálních sítích sdílel.

Témata:  Andrej Babiš Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy