Zeman: Schengen zachrání důsledné deportace

Prezident Miloš Zeman přišel s dalším kontroverzním návrhem. Aby se podařilo zachránit schengenský prostor, navrhuje zřídit evropskou armádu a hlavně důsledněji deportovat ekonomické migranty. Těch můžou být v Evropě statisíce.

Miloš Zeman
reklama

Prezident zároveň tvrdí, že se letos migrační vlna převalí i přes Českou republiku. Premiér Sobotka vzápětí ubezpečil, že lidé v České republice budou díky připravenosti armády a policie v bezpečí.

"Má-li se Evropa zachránit a nemá-li se schengenský prostor rozpadnout. Je nutné říci jedno jediné tvrdé slovo a to slovo je deportace," řekl prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro slovenskou televizi TA3. V otázce navrácení ekonomických migrantů do země původu se s prezidentem čeští politici shodují.

Jak by se měli podle prezidenta Miloše Zemana ekonomičtí migranti deportovat. To dnes na své TK upřesnil jeho mluvčí Jiří Ovčáček: " Máme k dispozici letadla, máme k dispozici kapacitní lodě, kam se vejde několik tisíc lidí. Já si myslím, že těch dopravních prostředků je hodně. Důležitá je vůle politiků k takovému řešení."

Podle Miloše Zemana se letos migrační vlna nevyhne ani České republice. "Vláda, policie a armáda se i letos postarají o to, aby naši občané byli v maximálním bezpečí, stejně jako se nám to podařilo v roce 2015," ujistil Čechy premiér Bohuslav Sobotka.

Témata: Zeman, Miloš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky