Liberland má prvního dárce, Kanaďan daroval tuhle částku

Zprávy o vzniku nového státu, který byl vyhlášen na území nikoho mezi Chorvatskem a Srbskem, se donesly až za moře. Kanaďan Brian Lovig, který s novým prezidentem Liberlandu Vítem Jedličkou mluvil o jeho úmyslech, se rozhodl darovat 10 tisíc dolarů.

Ilustrační fotografie
reklama

Brian Lovig je podle serveru RightEdition, kde publikuje svoje názory „vášnivý a hlasitý" příznivce svobodného podnikání a politiky. Je příznivcem kapitalismu, práva nosit zbraň a zastánce osobních práv a svobod.

Prostřednictvím Skypu udělal s Jedličkou rozhovor, ve kterém si povídají o zásadách nového státu a o tom, jak by země v budoucnu měla fungovat. „Zatím pracujeme z ambasády v Praze, ale od prvního května bychom se měli stěhovat do Liberlandu," popisoval prezident Jedlička.

Názory českého politika se Kanaďanovi zřejmě zalíbily natolik, že se rozhodl přispět Liberlandu do začátku. Alespoň to stojí na facebookových stránkách Liberlandu. „Brian Lovig z rightedition.com slíbil darovat 10 tisíc dolarů pro ranou fázi rozvoje Liberlandu," píše se na stránce, která má více než 106 tisíc fanoušků.

Témata: usd | Liberland

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky