Babišovo ANO prý jen štěká, ale nekouše. Co se děje?

Americký novinář a analytik Erik Best žádá po ministru financí a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, aby ukázal některé své audity. Poukazuje na to, že už několikrát se stalo, že ministr kritizoval špatné hospodaření, avšak bez výsledku.

Andrej Babiš
reklama

Jako příklad uvádí Best například Babišovo prohlášení o tom, že jeho lidé v Olomouci chtěli prověrku všech smluv, ale že ostatní strany z ANO udělaly pitomce, když bez něj za šest minut upekly koalici.

"Různé verze této zaseklé desky slýcháme zas a znovu. Během volební kampaně se ANO zapřísahává, že se dostane na kloub podezřelým smlouvám, ale po volbách svému závazku nedostojí," tvrdí Best.

Jako další příklad uvádí Babišovi kritiku Martina Romana v ČEZu, ale jak si analytik všiml, ministr financí žádného kostlivce na světlo ještě nevytáhl. Podobně nevíme ani, kdo profitoval na pochybných obchodech v ČSA a Letišti Praha.

Situace se opakuje i na dalším příkladu, který analytik předkládá. "A co všechny ty dodatečné změny stavebních prácí, jež nikdy neschválilo ŘSD, ale stát na nich přichází o miliardy?" táže se Best.

Je podle něj pochopitelné, že komunální politici, kteří se (Babišovými slovy) „dlouhodobě znají", by se nováčků rádi stranili, ale vzniká prý otázka, jestli je to nutné. "ANO jen štěká, ale nekouše, když dojde na očišťování státní správy od korupčních praktik," dodal Best.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky