Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakovina prohrává: Nová léčba je velmi úspěšná

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Nový způsob léčby má úspěch v léčení rakoviny plic, leukémie a rakoviny děložního čípku. Je až dvakrát účinnější než běžný způsob léčby. Informuje server Le Point.

Američtí výzkumníci z firmy Johnson & Johnson udělali velký pokrok ve výzkumu rakoviny plic, děložního čípku a leukémie. Podle expertů je to vůbec poprvé co orálně podávané léky proti rakovině slaví úspěch.

Ibrutinib je zacílen konkrétně na místa, ve kterých se rakovina vyskytuje. Doktor John Bryd, profesor z univerzity v Ohiu tvrdí, že až 80 % pacientů hlásí po ročním užívání léku kladné výsledky. To znamená, že nový lék je až dvakrát tak úspěšný než ostatní způsoby léčby.

Podle stránek cancer.org má tento lék mnoho nežádoucích účinků. Vyskytuje se mezi nimi například i průjem, únava, zvracení, vyrážka, ztráta chuti, kašel a horečka. I přesto je Ibrutinib propagován na velkém počtu internetových stránek zabývajících se léčbou rakoviny. Podle většiny odborníků jde o obrovský průlom v léčbě této zhoubné nemoci.

Témata:  zdravotnictví léky Rakovina

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy