Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bille zešíleli: Dali na trh už oloupané banány, nastal poprask

V Bille zešíleli: Dali na trh už oloupané banány, nastal poprask

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Tak tohle je opravdu neuvěřitelné plýtvání. Billa ve svých obchodech nabídla předem oloupané banány. Místo přirozeného obalu je nesmyslně oloupala a strčila do igelitu.

Větší pitomost aby člověk pohledal. Němci vlastněný obchodní řetězec začal v Rakousku prodávat předoloupané banány a místo v přírodní šlupce je nabízel na tácku zabalené v igelitu. Když se fotka tohoto nepochopitelného produktu ocitla na facebooku, vyvolalo to takovou bouři nevole, že Billa musela banány zase z pultů rychle stáhnout.

"Jestli existuje přírodou ideálně zabalené a lehce rozbalitelné jídlo, tak je to banán. Oloupat ho jen proto, aby byl následně zabalen do ekologicky zatěžujícího igelitu, je neuvěřitelné plýtvání a hlavně úplná hloupost," uvedl mluvčí rakouských Greenpeace.

Řetězec, který svým mottem lidi nabádá, aby nakupovali s rozumem, se za svůj nápad omluvil s tím, že tato chyba se už nebude opakovat.

Témata:  obchody

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 10:43

MMF aktualizoval výhled. Německo bude těsně nad nulou. Rusko naopak poroste. Sankce evidentně selhaly

KOMENTÁŘ Vladimíra Pikory: Mezinárodní měnový fond (MMF) v dubnu aktualizoval svoji prognózu a řekl nám, jaký očekává vývoj hlavních ekonomik světa. Nabídl obrázek, který ovšem není pěkný. Data ukazují, že Evropa se stává skanzenem. Budeme mít další slabý rok, kdy se budeme pohybovat těsně nad nulou, zatímco jiným se bude dařit lépe. Nůžky mezi námi a Ruskem se podle dat přivřou. Tak to ale přece být nemělo.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy